حدود 25 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند. اختلال سیستم عصبی یکی از عوارض اصلی این بیماری است، که سبب میشود در دست و پای خود دچار بی حسی شوید، بدین معنا که اگر دست یا پای شما آسیب ببیند، فورا متوجه آسیب دیدگی نمیشوید. این مشکل برای 60 تا 70 درصد از افراد مبتلا به دیابت پیش میآید. مشکلات پا بسیار خطرناک هستند. کلیه افراد مبتلا به دیابت باید مراقبت وضعیت پاهای خود باشند. در صورتی عدم مراقبت و توجه، عوارض شدیدی از قبیل زخم پای دیابتی و قطع عضو آنها را تهدید میکند. آسیب دیدگی های جزئی قبل از این که متوجه شوید به وضعیتهای اضطراری تبدیل میشوند.
زخم پای دیابتی که میتواند به کوچکی تاولی باشد که از پوشیدن کفشهای تنگ به وجود آمده است، ممکن است مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. دیابت همچنین جریان خون شما را کاهش میدهد، بنابراین آسیب دیدگی های شما به کندی درمان میشود. در صورتی که اقدامی برای درمان زخم پای دیابتی صورت نگیرد، خطر عفونت وجود دارد. عفونت در افراد دیابتی به سرعت گسترش پیدا میکند و در صورتی که بیمار دچار بی حسی باشد، متوجه وخامت مشکل نخواهد شد. در ادامه راه های درمان زخم پای دیابتی از جمله کفی و کفش طبی شرح داده شده است.
اگر به دیابت مبتلا شدهاید، باید هر روز پاهای خود را بررسی کنید. هر گونه سوراخ شدگی، کبودی، نواحی فشار، قرمزی، گرمی، تاول، زخم، خراش، بریدگی و مشکلات ناخن را بررسی کنید. از فرد دیگری کمک بخواهید یا جلوی آینه بروید، وجود تورم پا را بررسی کنید و ما بین انگشتان خود را معاینه کنید. شش ناحیه اصلی در کف هر پا را چک کنید، این نواحی عبارتند از زیر انگشتان پا، پاشنه پا، لبه خارجی پا و قسمت میانی پا. حس داشتن یا بی حسی هر دو پا را چک کنید. در صورتی که متوجه یک آسیب دیدگی شدید، هر قدر هم که جزئی باشد، سعی نکنید خودتان آن را درمان کنید و فورا به پزشک مراجعه کنید.
پای دیابتی
مرض قند مشکلات پای شدیدی را به وجود میآورد. این مشکلات شامل بیماری عصبی دیابتی (عملکرد غیرعادی عصب) و بیماری عروق محیطی (گردش خون غیرعادی) میشود. این دو بیماری مشکلات زیر را به وجود میآورند:
علائم و نشانه ها
علائم نوروپاتی (آسیب به اعصاب محیطی) شامل بی حسی یا احساس گزگز و درد است. در پای بیمار تاول، خراش یا زخم به وجود میآید، اما هیچ دردی را احساس نمیکند. کاهش گردش خون باعث تغییر رنگ پوست، تغییرات دمای پوست یا درد میشود. بسته به مشکلی که به وجود می آید بیماری ممکن علائم زیر را نیز تجربه کند:
بیمارانی که عفونت دارند دچار تب، لرز، قرمزی، خشک افتادن زخم، عدم کنترل قند خون یا شوک (فشار خون بی ثبات، گیجی و توهم) میشوند.
بدشکلیهای پا در اثر دیابت
وقتی پای شما بی حس میشود، در معرض خطر بد شکلی یا آسیب دیدگی قرار میگیرد. یکی از مواردی که باعث به وجود این مشکل میشود زخم پای دیابتی است. زخمهای باز ممکن است عفونت کنند. یکی از بیماریهای دیگری که این مشکل را به وجود میآورد بیماری استخوانی به نام شارکو است. این بیماری یکی از شدیدترین بیماریهای پا است که ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت اتفاق بیفتد. این بیماری وقتی استخوانهای شما میشکنند و تجزیه میشوند، شکل پای شما را منحرف میکند و تغییر میدهند، در حالی که شما هنوز میتوانید راه بروید، زیرا دردی را به وجود نمیآورد.
پزشک با روش گچ گرفتن میتواند زخمهای پای دیابتی و سطوح اولیه شکستگیهای شارکو را درمان کند. گچ با توزیع وزن و برطرف کردن فشار باعث درمان زخم شما میشود. در صورتی که دچار بیماری شارکو شده باشید، گچ حرکت پای شما را کنترل میکند و در صورتی که وزنی بر روی پا وارد نکنید مانع از تغییر شکل آن میشود. برای استفاده از گچ گرفتن باید جریان خون مناسبی در پای خود داشته باشید. پزشک این مساله را به خوبی بررسی میکند. گچ تا زمان درمان پا، هفتهای یکبار یا دو هفته یکبار عوض میشود.
کفش سفارشی مخصوص پیاده روی روش دیگری برای درمان بیماری شارکو است. این کفش تا زمان از بین رفتن ورم که شاید تا یک سال طول بکشد از پای شما محافظت میکند. شما باید وزن خود را روی پایی که دچار بیماری شارکو شده قرار ندهید. جراحی در صورتی انجام میگیرید که بدشکلی به قدری شدید باشد که آتل یا کفش نتواند آن را اصلاح کند یا درمان زخم ضروری باشد.
در صورتی که زخم پا یا بد شکلی پا دارید بهتر است برای درمان زخم پای دیابتی سراغ متخصص ارتوپد بروید. تنها یک پزشک متخصص میتواند بیماریهایی که باعث زخم پای دیابتی شده است و شامل علتهای دیگر بروز این مشکل از قبیل کمبود ویتامین و مشکلات سوخت و ساز میشود، را معاینه و درمان کند.
نقاط مستعد ایجاد زخم پای دیابتی
تشخیص
ممکن است عملکرد سیستم عصبی نرمال نباشد و به همین بیمار دردی را احساس نکند. این مساله عمدتا باعث تاخیر در تشخیص میشود و دیابت فرد خیلی دیر تشخیص داده میشود و عفونت بسیار وخیمی را به وجود میآورد.
تشخیص براساس علائم و نشانههایی است که در بالا به آنها اشاره شد. بی حسی تعیین میشود و عکسهای رادیوگرافی وجود گاز، ورم و نقص در بافت نرم یا تغییرات ناشی از عفونت، شکستگی یا در رفتگی را نشان میدهد.
زخمها با توجه به اندازه، عمق و حالت عروقی درجه بندی میشوند. آزمایشات تصویربرداری بیشتر مثل اسکن استخوان، اسکن گالیوم، ام ار ای یا سی تی اسکن نیز به تشخیص کمک میکنند. به منظور تعیین نحوه گردش خون که برای درمان زخم بسیار مهم است، از بررسی های عروقی استفاده می شود.
درمان
در ادامه روش های درمان زخم پای دیابتی شرح داده شده است.
درمان بدون جراحی
زخمها با پانسمان و وسایل بی حرکت کننده مثل گچ گرفتن، تمیز و درمان میشوند. عفونتها تمیز میشوند و آنتی بیوتیک تجویز میشود. درمان بدون جراحی برای مفصل شارکو (نوروپاتیک) شامل بی حرکت سازی مفصل که گاهی با تمرینات تحمل کننده وزن همراه است، می باشد. قانقاریای انگشتان پا با تحت کنترل بودن عفونت تا زمان قطع خود به خود عضو از پا، درمان میشود.
درمان جراحی
عفونتهای شدید مثل آبسه با جداسازی یا قطع بافت در حال نابودی با جراحی صورت میگیرد. روش جراحی برای درمان مفصل شارکو شامل همجوشی و اصلاح بدشکلی میشود. قانقاریا با قطع قسمتی از پا که گاهی از زیر زانو انجام می شود، درمان میشود.
مراقبت از پا
در ادامه روش های مراقبت از پا شرح داده شده است:
همانطور که گفته شد مراقبت صحیح از پاها تاثیر مهمی در رفع زخم پای دیابتی دارد در مطالب بعدی درباره انتخاب کفش مناسب برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند توضیح میدهیم...
ادامه دارد...
کمر درد یکی از شایع ترین درد های اسکلتی عضلانی است که امروزه بخصوص در جوانان شایع تر است ، اما تا حالا شده با خودتون فکر کنید که برای کمر درد چی خوبه ؟ اصلا برای کمر درد باید استراحت کنیم یا نه ؟ اگر استراحت میکنیم چه مدت کافیست ؟ یا اینکه اصلا چه وقت زمان درست مراجعه به پزشک هست؟ و برای درمان دردمون پیش چه پزشکی باید بریم ؟ اگر به دنبال جواب این سوالات میگردید در ادامه این مقاله همراه …
سه شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۸الألم العضلی إنّ الألم العضلی لا یصنّف کمرض بحدّ ذاته بقدر ما یتم اعتباره واحد من الأعراض الجانبیة لأمراض ومشاکل صحیّة أخرى، ویکون تمدّد فی عضلة واحدة أو مجموعة من عضلات الجسم، وإذا لم یتمّ البحث عن سببه قد یسبب مضاعفات أکثر خطورة مستقبلاً، أبرزها الإصابة بالوهن العضلی الأیضی أو متلازمة التعب المزمن. أسباب آلام العضلات هناک مجموعة مختلفة من الأسباب تؤدّی إلى الشعور بألم فی …
چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۸الم الظهر الشکوى من الم الظهر (Back pain) مسألة شائعة جدًا، إذ یعتبر الم الظهر، السبب الأکثر انتشارا للتوجه للعلاج الطبی وللتغیب عن العمل. الأنباء المشجعة هی أنه بالامکان تجنب غالبیة أنواع الام الظهر (Back pain). فی حال فشلت محاولات تجنب الم الظهر، فان علاجاً بسیطاً یمکن القیام به من البیت، بالإضافة إلى الحرص على تفعیل الجسم بشکل صحیح، من شانها أن تعالج الام الظهر خلال عدة أسابیع، لیعود …
پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۸ألم الکتف یُصاب الکتف کغیره من أجزاء الجسم بالعدید من المشاکل الصحیّة المختلفة التی تؤدی إلى الشعور بالألم فیه، وخصوصاً أنه یتألّف من مجموعة متکاملة من الأوتار والعضلات والمفاصل، التی تعمل کنظام متکامل حتى تنشأ عنها حرکة ذراع الید، وعادةً ما تکون آلام الکتف نتیجة إصابة بضربة أو خلل وظیفیّ معین؛ لذلک سوف نتناول هنا أبرز الأسباب التی تؤدّی لوجود ألم فی الکتف، ومن أبرز هذه الأسباب ما …
یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۸التشخیص یرجح أن یقوم الطبیب بالتالی فی أثناء الفحص البدنی: فحص رکبتک تحسبًا لوجود تورم وألم ووجع وسخونة وکدمات واضحة بها إجراء فحص للتحقق من المسافة التی یمکنک تحریک الجزء السفلی من ساقک لها فی اتجاهات مختلفة الضغط على مفصل الرکبة أو جذبه لتقییم سلامة هیکل رکبتک اختبارات التصویر الطبی وفی بعض الحالات قد یَقترِح طبیبکَ بعض الاختبارات، ومنها: الأشعة السینیة. قد یُوصِی طبیبکَ …
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸العلاج غیر الجراحی لألم العضلات والعظام فی مرکزآرمان الشامل لإعادة التأهیل جراحة القرص القطنی والعنق دون جراحة العلاج غیر الجراحی لالتهاب المفاصل فی الرکبة العلاج غیر الجراحی لاضطرابات الکتف والکتف والألم العلاج غیر الجراحی للقدم المسطحة العلاج غیر الجراحی لتشوهات العمود الفقری وآلام الظهر والبزل القطنی المفرط العلاج غیر الجراحی للرکبة الصلیبیة والأقواس العلاج غیر …
دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۸سلام دوستان کرونا را جدی بگیریم اما کمتر بترسیم؛٩٨درصد از بیماران مبتلا به این ویروس با رعایت یه سری نکات درمان شده اند. راههای انتقال کوروناویروس جدید همانند سایر کوروناویروس ها و ویروس آنفلوانزا است؛ یعنی از تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان، از راه قطرات تنفسی (عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی)، بنابراین ????استفاده از ماسک برای فرد بیمار و …
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۸بادی کامپوزیشن یا ترکیب بدنی چیست؟ بدن ما از دو نوع توده تشکیل شده است: توده چربی و توده بدون چربی. توده چربی، چربیهایی است که در اندامهای داخلی بدن قرار گرفته و توده بدون چربی که شامل استخوان، آب و عضلات است. چربیها در بدن میتوانند در بافت عضله، زیر پوست و یا در اطراف اندامهای اصلی واقع شده باشند. ارزیابی ترکیب بدن برای توصیف درصد چربی، استخوان، آب و عضله در بدن …
یکشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۸یکی از درد های رایج و بسیار آزاردهنده در بین مراجعین سر درد میباشد بخصوص سر دردهای ناگهانی و یامزمن و طولانی مدت؛که بعضا با دردهایی مانند میگرن اشتباه گرفته میشود و در نتیجه درمان هم نتیجه بخش نیست،بنابراین اگر مدت هاست که دچار سردرد هستید و با درمان های مختلف هنوز دردتان ادامه دارد این ویدیو را با دقت ببینید .
شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۸امروزه یکی از راهکارهای بدون نیاز به جراحی دردهای اسکلتی و عضلانی از جمله کمر درد و زانو درد فیزیوتراپی میباشد . اما بسیار اهمیت دارد که فیزیوتراپی به شکل درست انجام پذیرد .چراکه یک فیزیوتراپی نامناسب همواره صدمات و آسیب های بیشتری را به فرد وارد میکند . بخش فیزیوتراپی مرکز جامع توانبخشی آرمان با داشتن کادری مجرب و متخصص و همینطور تجهیزاتی جدید همواره سعی نموده است تا نیاز شما عزیزان …
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸یکی از دلایل اصلی مراجعه افراد به کلینیک های توانبخشی گردن درد میباشد ، اما نکته خوب این است که بسیاری از علایم درد گردن را میتوان با حرکات کششی اصولی ، تمرینات مقاومسازی و حفظ حالات صحیح استقرار گردن کاهش داد یا کاملاً از بین برد و همینطور، گاهی میتوان به همین ترتیب از بروز گردندرد جلوگیری کرد... تحت هیچ شرایطی بدون مشورت گرفتن از پزشک متخصص در صورتی که گردن درد …
پنجشنبه ۶ تیر ۱۳۹۸