بیماریهای پا بیشتر در اثر پوشیدن کفشهای نا مناسب ایجاد می شوند. متاسفانه در طراحی های کفش به مد روز سلیقه های شخصی و زیبایی های ظاهری بیشتر اهمیت داده می شود. استفاده از کفشهای نا مناسب ، آناتومی طبیعی پا را به هم می زند و باعث ایجاد تغییر شکل و درد در پا می گردد.
بسیاری از بیماریهای سیستمیتک روی پا اثر می گذارند. بیماران دیابتی ، به تدریج دچار میخچه پا و نوروپاتی محیطی همراه با اختلال حسی می شوند که به پیدایش زخم در نقاط تحت فشار پا منجر می شوند. مبتلایان به بیماریهای عروق محیطی و تصلب شرائین به علت احساس سوزش و خارش و خاراندن شدید دچار گسیختگی وزخم پوستی می شوند.آرتریت روماتوئید نیز باعث تغییر شکل پا می شوند . بیماریهای پوستی نظیر زگیلهای کف پا و عفونتهای قارچی به طور شایع پوست را درگیر می کنند.
ناراحتی های ناشی از خستگی و کشیدگی پا با استراحت ، بالا نگه داشتن ، فیزیو تراپی ، پانسمان حمایتی و وسایل مخصوص ارتوپدی درمان می شوند. بیمار ابید هر روز پوست زیر پانسمان و تجهیزات را از نظر تحمیل فشار و گسیختگی پوستی بررسی کند. اگر قسمتهایی از گچ ، برای رفع فشار از روی برجستگی های استخوانی برداشته شده است ، پوست بیمار باید هر روز از طریق این پنجره ها معاینه شوند ورزشهای فعال پا به جریان خون و تقویت عضلات ناحیه کمک می کنند. راه رفتن با کفشهای مناسب بهترین ورزش برای عضلات پا می باشد.
انواع بیماریهای شایع پا عبارتند از:
التهاب فاشیای حمایت کننده کف پا است و بیمار حمله حاد درد پاشنه را با اولین گامها در صبح تجربه می کند . درد در حیطه قدامی داخلی پاشنه لو کالیزه شده و کشش پا و تاندون آشیل کاهش می یابد.
تمرینات کششی ، پوشیدن کفشهای حمایت کننده و استفاده از وسایل کمکی برای پا به جهت تسکین درد( کفهای طبی برای پاشنه و حمایت کننده های قوس پا ) و دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی است.
میخچه یک ناحیه دچار هیپرکراتوز ( رشد بیش از حد لایه شاخی اپیدرم ) است که در اثر فشار داخلی ( برجستگی استخوان زیرین به علت ناهنجاریهای مادرزادی یا اکتسابی ، معمولا آرتریت ) یا فشار خارجی ( کفش ) ایجاد می شود. محل شایع میخچه ، انگشتان کوچک پا به خصوص انگشت پنجم است ولی هر کدام از انگشتان پا ممکن است در گیر شود. میخچه ها را از طریق خیساندن و خراشیدن لایه شاخی، قرار دادن پوشش محافظ یا اصلاح ساختمان استخوانی مولد میخچه به کمک جراحی درمان می کنند. میخچه های نرم در بین انگشتان پا ایجاد می شوند. رطوبت این ناحیه باعث نرمی این میخچه ها می شود. برای درمان میخچه های نرم کافیست این ناحیه را خشک نگه داشته و بین انگشتان در گیر فاصله ایجاد کرد.
پینه ناحیه وسیعی از پوست است که در اثر فشار یا مالش مداوم ضخیم شده است.معمولا قبل از تشکیل پینه ، اشکالاتی در مکانیک پا وجود داشته است. در صورتیکه پینه دردناک باشد لازمست که عوامل زمینه ای حذف شوند و پینه توسط متخصص بیماریهای پا درمان شود. در مورد پینه های پاشنه می توان مقداری پماد کراتولتیک روی این ناحیه قرار داد وبا یک لایه پلاستیکی نازک روی آن را پوشاند. برای جلوگیری از فشار می توان از بالشتکهای نمدی با رویه چسبان استفاده کرد. گاهی لازمست قسمتهای برجسته استخوانی با جراحی خارج شود یا با استفاده از وسایل مخصوص ارتوپدی فشار از روی آنها برداشته شود.
در این عارضه ( اونیکوکریپتوز) ، لبه های آزاد ناخن از جلو یا طرفین به داخل پوست اطراف فرو می رود. فرو رفتن ناخن به داخل گوشت پا معمولا به علت روش غلط کوتاه کردن ناخن ، فشارهای خارجی ( کفش یا جوراب تنگ ) ، فشارهای داخلی ( توده زیر ناخن ، انگشتان تغییر شکل یافته ) ، تروما یا عفونت ایجاد می شود و ممکن است با عفونت ثانوی یا بافت گرانولاسیون همراه باشد.با کوتاه کردن ناخن به روش صحیح می توان از بروز این عارضه پیشگیری کرد. درمان فعال با تجویز آنتی بیوتیک و برطرف کردن فشار از روی بافت نرم اطراف بستر ناخن انجام می گیرد. کمپرس آب گرم به تخلیه ترشحات عفونی کمک می کند. در صورت عفونت شدید ، ممکن است کشیدن ناخن پا ضرورت یابد.
انگشت چکشی پا ، نوعی تغییر شکل مفصل بین بند انگشتان به صورت فلکسیون است. گاهی چندین انگشت پا در گیر می شود. این عارضه معمولا اکتسابی است. کفش یا جوراب تنگ ممکن است انگشت رویی را به طرف عقب و سایر انگشتان فشار دهد. در نتیجه انگشتان به سمت بالا کشیده شده و مفاصل متاتارس به طرف پائین فشرده می شوند. روی نوک انگشت پا ، میخچه و زیر ناحیه متاتارس ، پینه دردناک تشکیل می شود. درمان شامل اقدامات محافظه کارانه زیر است : پوشیدن کفشها یا صندلهای جلو باز که منطبق بر شکل پا است، ورزش دادن انگشت و محافظت از مفاصل برجسته با استفاده از بالشتکهای کوچک. در صورت تثبیت ناهنجاری ، اصلاح آن به کمک جراحی ( استئوتومی ) ضرورت می یابد.
هالوکس والگوس ( که معمولا بونیون نامیده می شود) نوعی تغییر شکل است که درآن انگشت شست به طرف بیرون انحراف می یابد . این ناهنجاری معمولا با برجستگی مشخص در سطح داخلی مفصل متاتارسو_ فالانژیال همراه است. همچنین یک برجستگی استخوانی ( اگزوستوز ) در طرف داخلی سر متاتارس اول وجود دارد که معمولا روی آن یک بورس تشکیل شده است. علائم بورسیت حاد شامل : تورم ، قرمزی و حساسیت در لمس است. عوامل ارثی ، استفاده از کفشهای تنگ و باریک و پهن و طویل شدن تدریجی پاها با افزایش سن ، در تشکیل بونیون نقش دارد. اغلب به همراه هالکوس والگوس استئوآرتریت نیز دیده می شود. نوع درمان به سن بیمار ، شدت علائم و میزان تغییر شکل بستگی دارد. در صورتی که بونیون بدون عارضه و خفیف باشد ، تنها اقدام درمانی پوشیدن کفشهای متناسب با شکل ظاهری پا است تا اینکه بر روی قسمت برجسته فشاری وارد نشود. تزریق کورتیکواستروئید به داخل مفصل ، التهاب حاد را کنترل می کند . در غیر این صورت برای بهبود عملکرد و شکل ظاهری پا لازم است به کمک جراحی ، بونیون
( اگزوستوز) برداشته و امتداد انگشت اصلاح شود. عوارض برداشتن بونیون عبارتند از : محدودیت دامنه حرکتی ، پارستزی ، آسیب تاندونی و عود بیماری.
بعد از عمل ، بیمار درد بسیار شدیدی را در محل جراحی احساس می کند که برای تسکین آن ، دوزهای بالای داروهای مسکن مورد نیاز است. با قراردادن پا بالاتر از سطح قلب ، ادم و درد آن کاهش می یابد. وضعیت عصبی عروقی انگشتان پا باید ارزیابی شود. مدت بی حرکتی و زمان به راه افتادن بیمار به نوع جراحی بستگی دارد. بعد از عمل ، ورزشهای خم و راست کردن انگشتان پا آغاز می شود تا بیمار بتواند سریعتر راه برودو به بیمار توصیه می شود از کفشهایی که فشاری روی پا اعمال نمی کنند استفاده کند.
پا چنبری به پایی گفته می شود که قوس کف آن به طور غیر طبیعی زیاد است و در قسمت قدامی آن تغییر شکل ثابتی شبیه پای اسب ایجاد شده است. کوتاه شدن طول پا و افزایش فشار وارده روی متاتارسها و قسمت خلفی پا ، باعث می شود که دراین نواحی پینه تشکیل شود. بیماری شارکوت-ماری-توث ( بیماری عصبی عضلانی محیطی که نوعی اختلال اضمحلالی خانوادگی است ) ، دیابت شیرین و سیفلیس مرحله سوم از علل شایع پاچنبری می باشند. ورزشهای توصیه شده برای این بیماران شامل خم کردن قسمت قدامی پا به طرف بالا و در نتیجه شل شدن انگشتان پاست. برای محافظت از پا می توان از بریس استفاده کرد. در موارد شدید ، برای شکل دادن مجدد و تثبیت پا ، مفاصل پا را خشک می کنند( آرترودزیس)
نوروم مورتون( نوروم کف پایی انگشتان ، نوروم فیبروم ) ، تورمی در شاخه سوم خارجی عصب کف پای میانی است. عصب انگشت سوم که در فضای بین متاتارس سوم قراردارد ، شایعترین محل بروز نوروم مورتون است. از نظر میکروسکوپی ، تغییراتی که در شریان انگشتی ایجاد می شود باعث ایسکمی عصب می گردد.
در نتیجه درد سوزشی بسیار شدید در کف پا ایجاد می شود که معمولا با استراحت برطرف می گردد. درمان محافظه کارانه این عارضه شامل استفاده از زیره کفش و بالشتکهای مخصوصی است که بین سر متاتارسها فاصله ایجاد میکنند و نحوه قرارگیری پا را متعادل می سازند. با تزریق موضعی هیدروکورتیزون و داروی بی حسی می توان درد را تسکین داد. در صورت عدم موفقیت با این روشها ، برداشتن نوروم به کمک جراحی ضرورت می یابد. به دنبال عمل جراحی ، درد و سایر حسهای ناحیه بلافاصله و به طور دایمی از بین می روند.
کف پای صاف ، اختلال شایعی است که در آن قوس طولی پا کاهش یافته است. این عارضه ممکن است نوعی از ناهنجاریهای مادرزادی باشد یا در اثر آسیبهای وارده به استخوان و رباطها ، عدم تعادل وضعیتی و عضلانی ، اضافه وزن شدید ، ضعف عضلانی ، پوشیدن کفشهای نا مناسب یا التهاب مفصلی ایجاد شود. علائم کف پای صاف عبارتند از : احساس سوزش ، خستگی ، ادم و درد در پاها و راه رفتن نابهنجار.
ورزشهایی که باعث تقویت شدن عضلات و بهبود وضعیت ایستادن و راه رفتن بیمار می شوند، به تخفیف علائم کمک می کنند. انواعی از اورتوزهای پا طراحی شده اند که از پاها حمایت بیشتری به عمل می آورند. موارد شدید معمولا جهت درمان به جراح ارتوپد یا متخصص بیماریهای پا ارجاع داده می شود.
کمر درد یکی از شایع ترین درد های اسکلتی عضلانی است که امروزه بخصوص در جوانان شایع تر است ، اما تا حالا شده با خودتون فکر کنید که برای کمر درد چی خوبه ؟ اصلا برای کمر درد باید استراحت کنیم یا نه ؟ اگر استراحت میکنیم چه مدت کافیست ؟ یا اینکه اصلا چه وقت زمان درست مراجعه به پزشک هست؟ و برای درمان دردمون پیش چه پزشکی باید بریم ؟ اگر به دنبال جواب این سوالات میگردید در ادامه این مقاله همراه …
سه شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۸الألم العضلی إنّ الألم العضلی لا یصنّف کمرض بحدّ ذاته بقدر ما یتم اعتباره واحد من الأعراض الجانبیة لأمراض ومشاکل صحیّة أخرى، ویکون تمدّد فی عضلة واحدة أو مجموعة من عضلات الجسم، وإذا لم یتمّ البحث عن سببه قد یسبب مضاعفات أکثر خطورة مستقبلاً، أبرزها الإصابة بالوهن العضلی الأیضی أو متلازمة التعب المزمن. أسباب آلام العضلات هناک مجموعة مختلفة من الأسباب تؤدّی إلى الشعور بألم فی …
چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۸الم الظهر الشکوى من الم الظهر (Back pain) مسألة شائعة جدًا، إذ یعتبر الم الظهر، السبب الأکثر انتشارا للتوجه للعلاج الطبی وللتغیب عن العمل. الأنباء المشجعة هی أنه بالامکان تجنب غالبیة أنواع الام الظهر (Back pain). فی حال فشلت محاولات تجنب الم الظهر، فان علاجاً بسیطاً یمکن القیام به من البیت، بالإضافة إلى الحرص على تفعیل الجسم بشکل صحیح، من شانها أن تعالج الام الظهر خلال عدة أسابیع، لیعود …
پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۸ألم الکتف یُصاب الکتف کغیره من أجزاء الجسم بالعدید من المشاکل الصحیّة المختلفة التی تؤدی إلى الشعور بالألم فیه، وخصوصاً أنه یتألّف من مجموعة متکاملة من الأوتار والعضلات والمفاصل، التی تعمل کنظام متکامل حتى تنشأ عنها حرکة ذراع الید، وعادةً ما تکون آلام الکتف نتیجة إصابة بضربة أو خلل وظیفیّ معین؛ لذلک سوف نتناول هنا أبرز الأسباب التی تؤدّی لوجود ألم فی الکتف، ومن أبرز هذه الأسباب ما …
یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۸التشخیص یرجح أن یقوم الطبیب بالتالی فی أثناء الفحص البدنی: فحص رکبتک تحسبًا لوجود تورم وألم ووجع وسخونة وکدمات واضحة بها إجراء فحص للتحقق من المسافة التی یمکنک تحریک الجزء السفلی من ساقک لها فی اتجاهات مختلفة الضغط على مفصل الرکبة أو جذبه لتقییم سلامة هیکل رکبتک اختبارات التصویر الطبی وفی بعض الحالات قد یَقترِح طبیبکَ بعض الاختبارات، ومنها: الأشعة السینیة. قد یُوصِی طبیبکَ …
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸العلاج غیر الجراحی لألم العضلات والعظام فی مرکزآرمان الشامل لإعادة التأهیل جراحة القرص القطنی والعنق دون جراحة العلاج غیر الجراحی لالتهاب المفاصل فی الرکبة العلاج غیر الجراحی لاضطرابات الکتف والکتف والألم العلاج غیر الجراحی للقدم المسطحة العلاج غیر الجراحی لتشوهات العمود الفقری وآلام الظهر والبزل القطنی المفرط العلاج غیر الجراحی للرکبة الصلیبیة والأقواس العلاج غیر …
دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۸سلام دوستان کرونا را جدی بگیریم اما کمتر بترسیم؛٩٨درصد از بیماران مبتلا به این ویروس با رعایت یه سری نکات درمان شده اند. راههای انتقال کوروناویروس جدید همانند سایر کوروناویروس ها و ویروس آنفلوانزا است؛ یعنی از تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان، از راه قطرات تنفسی (عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی)، بنابراین ????استفاده از ماسک برای فرد بیمار و …
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۸بادی کامپوزیشن یا ترکیب بدنی چیست؟ بدن ما از دو نوع توده تشکیل شده است: توده چربی و توده بدون چربی. توده چربی، چربیهایی است که در اندامهای داخلی بدن قرار گرفته و توده بدون چربی که شامل استخوان، آب و عضلات است. چربیها در بدن میتوانند در بافت عضله، زیر پوست و یا در اطراف اندامهای اصلی واقع شده باشند. ارزیابی ترکیب بدن برای توصیف درصد چربی، استخوان، آب و عضله در بدن …
یکشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۸یکی از درد های رایج و بسیار آزاردهنده در بین مراجعین سر درد میباشد بخصوص سر دردهای ناگهانی و یامزمن و طولانی مدت؛که بعضا با دردهایی مانند میگرن اشتباه گرفته میشود و در نتیجه درمان هم نتیجه بخش نیست،بنابراین اگر مدت هاست که دچار سردرد هستید و با درمان های مختلف هنوز دردتان ادامه دارد این ویدیو را با دقت ببینید .
شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۸امروزه یکی از راهکارهای بدون نیاز به جراحی دردهای اسکلتی و عضلانی از جمله کمر درد و زانو درد فیزیوتراپی میباشد . اما بسیار اهمیت دارد که فیزیوتراپی به شکل درست انجام پذیرد .چراکه یک فیزیوتراپی نامناسب همواره صدمات و آسیب های بیشتری را به فرد وارد میکند . بخش فیزیوتراپی مرکز جامع توانبخشی آرمان با داشتن کادری مجرب و متخصص و همینطور تجهیزاتی جدید همواره سعی نموده است تا نیاز شما عزیزان …
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸یکی از دلایل اصلی مراجعه افراد به کلینیک های توانبخشی گردن درد میباشد ، اما نکته خوب این است که بسیاری از علایم درد گردن را میتوان با حرکات کششی اصولی ، تمرینات مقاومسازی و حفظ حالات صحیح استقرار گردن کاهش داد یا کاملاً از بین برد و همینطور، گاهی میتوان به همین ترتیب از بروز گردندرد جلوگیری کرد... تحت هیچ شرایطی بدون مشورت گرفتن از پزشک متخصص در صورتی که گردن درد …
پنجشنبه ۶ تیر ۱۳۹۸